STANDAARD CABERG MAASTRICHT


Sponsoren Printemps en Dordan Kappers


SponsorsHet bestuur van vv SCM heeft vrijdag 22 september twee nieuwe sponsoren voor het JO17 team gepresenteerd. Onder genot van een 'stukje' vlaai en een glaasje drinken heette onze voorzitter Jan Wijnants en jeugd vicevoorzitter Vic Esten die nieuwe sponsoren welkom. VV SCM heeft de sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan de club. Na afloop nog een groepsfoto met het team en een bloemetje voor de twee dames. Printemps is een nachtcafé op de Markt en Dordan Kappers is een kapperszaak op Malpertuis.Sponsors

Wedstrijdverslag vv SCM JO12 - SCG

Vandaag al de eerste topper in de competitie. De nummer 1 SCG tegen nummer 3 VV SCM.

Vanaf de aftrap een zenuwachtig begin. De spanning bij onze spelers was blijkbaar erg hoog, aangezien we slordig met passes waren. SCG kwam een paar keer tot een gevaarlijk schot. Uiteindelijk kwamen we op een razendsnelle uitbraak, en kon Djamaro Boom schieten. Deze ging tegen de paal maar kwam terug, waardoor Djamaro alsnog razensnel kon reageren om de 1-0 te maken. In de rust hebben we nog wat dingen doorgesproken wat beter moest. De 2e helft gingen we er aanvallender in. Hierdoor kon Mika Decker met een rare effectbal de stand op 2-0 zetten. Toen kwam SCG met een golf aan schoten maar wisten dit niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk kon Quinten Juriën nog de 3-0 maken met een 1 op 1 duel met de keeper. Door deze winst staan we op een gedeelde 1e plek met SVME. Hun hebben een iets beter doelsaldo. Maar wij hebben nog geen doelpunt tegen. Chapeau jongens...

Tombola

Uitslag
Lotnr. 964 Lotnr. 402 Lotnr. 1000
Degene die een van deze lotnrs. heeft s.v.p. melden bij Roger Engelbert of Remco Schoonbrood.

Vanaf 16 september 2017 start de Grote Clubactie voor de jeugd van vv SCM. Beste ouders van/en jeugdleden, seniorleden en supporters,

VanGrote Clubactieaf 18 september 2017 mogen we weer de loten kopen/verkopen van de Grote Clubactie. Alle ouders van jeugdleden, seniorleden en supporters worden weer benaderd om deel te nemen aan deze actie door middel van 1 of meerdere loten te kopen/verkopen waarbij de opbrengst ten goede komt van de voetbaljeugd van vv SCM.

Ieder gekocht/verkocht lot is welkom en we hopen het resultaat van het vorig seizoen te overtreffen. Weer zijn er mooie prijzen te winnen o.a. de hoofdprijs €100.000,- , auto en vele andere prijzen. Het voornaamste doel is om onze jeugdafdeling te steunen zodat er weer extra leuke activiteiten voor de jeugd georganiseerd kunnen worden. Maar extra willen we graag dit seizoen voetbaltassen voor de jeugd realiseren. Alvast bedankt namens de jeugd van vv SCM voor uw medewerking.

1 lot kost € 3, - en er gaat hiervan € 2,40 naar de jeugdafdeling toe en hiervan rechtstreeks € 0,50 naar de jeugdverkoper van loten en dat kan oplopen tot een behoorlijk bedrag zakgeld. Er kunnen losse loten gekocht of besteld worden en er kunnen eenmalige machtigingen gedaan worden.

Het bestellen van loten gaat via het machtigingsboekje dat ons jeugdlid bij zich heeft en waarbij u het aantal loten opgeeft, uw naam en adres, zodra hij de loten heeft komt hij ze u brengen en kunt u ze betalen. Wilt u via eenmalige machtiging bestellen dan geeft u weer het aantal loten op, uw naam, adres, banknummer en uw handtekening in het machtigingsboekje U krijgt dan uw lotnummers automatisch via uw bankrekening en eventueel ook uw prijs en de betaling van uw loten wordt automatisch overgemaakt naar de jeugdkas, handig en verstandig.

De beste 3 verkopers ontvangen nog een extra verrassing en het team dat de meeste loten koopt/verkoopt, ook komt er een prijs van 10% van de inkomsten van de verkochte loten alleen voor vv SCM. Dus vv SCM familie ondersteunt onze/jullie jeugd en veel geluk gewenst. De trekking is in december 2017 en wordt via de website www.vvscm.nl, www.Clubactie.nl en trekkingslijsten in de kantine bekend gemaakt.

Jeugd en Hoofdbestuur vv SCM.

DEGRADATIEKANS BIJ DE AMATEURS KLEINER:
ALLEEN HEKKENSLUITER IS NOG DE KLOS!

Trap tegen balDe kans om te degraderen wordt voor voetbalclubs in de eerste tot en met de vierde klasse vanaf dit seizoen kleiner. Alleen de nummer laatst in elke klasse in het amateurvoetbal daalt nog rechtstreeks af naar een lagere afdeling.

De laatste jaren waren in de eerste tot en met de vierde klassen de nummers 13 en 14 de klos en zij degradeerden rechtstreeks. De nummers 11 en 12 in elke afdeling moesten via de nacompetitie het vege lijf proberen te redden.

Vanaf het nieuwe seizoen, dat volgend weekeinde voor al deze clubs van start gaat, is dat gewijzigd. De nummer 11 speelt zich vanaf heden per direct veilig, de clubs op de plekken 12 en 13 worden ‘herkansers’ (spelen nacompetitie) en alleen de drager van de rode lantaarn degradeert rechtstreeks.

Reden voor deze wijziging bij de KNVB is het latere einde van de competitie in het nieuwe seizoen. Omdat de 26ste en laatste speelronde in de competitie pas in het weekeinde van 27 en 28 mei wordt afgewerkt, blijft er minder tijd over voor de nacompetitie. Die moet uiterlijk half juni beëindigd zijn.

Voor de clubs die uitkomen in de tweede en derde divisie én de hoofdklasse in het zaterdag- en zondagvoetbal, verandert er helemaal niets. De nummers laatst en voorlaatst degraderen, de twee clubs daarboven gaan de nacompetitie in voor handhaving.

Nacompetitie

Promoveren via de nacompetitie naar de hoofdklasse wordt voor eersteklassers komend seizoen een hels karwei. Vanzelfsprekend maken de kampioenen in de eerste klasse de gang naar de hoofdklasse, maar via het ‘toetje’ waaraan in totaal 22 clubs deelnemen, zijn er in het zondagvoetbal nog maar twee plekken te vergeven en in het zaterdagvoetbal drie.

Dat geringere aantal komt ook omdat er in het seizoen 2018/2019 extra beloftenteams van profclubs in de vier hoofdklassen op zaterdag en zondag moeten worden geplaatst.

Via de nacompetitie in de tweede klasse promoveert het komende seizoen ook nog maar één club naar de eerste klasse van het zaterdag- en zondagvoetbal.

Datzelfde geldt voor de periodekampioenen in de tweede klassen uit het district Oost in zowel het zaterdag- als zondagvoetbal. De zes periodewinnaars strijden met de nummer 12 en 13 uit de eerste klasse voor slechts één plek in de eerste klasse.

vv SCM & Ultimaas

UltimaasDe Maastrichtse Frisbee vereniging Ultimaas gaat vanaf heden trainen op de velden van vv SCM. Het bestuur van vv SCM vindt het belangrijk dat er veel gesport wordt. Frisbee is nog een jonge sport in Maastricht en vv SCM is er dan ook trots op dat Ultimaas voor vv SCM gekozen heeft. Er wordt getraind op de Maandag en Donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Je zult de leden van Ultimaas dan ook geregeld tegen komen op de velden en in onze gezellige kantine. De leden komen vanuit de hele wereld en er zal dus ook geregeld een woordje Engels gesproken worden. Als kennismaking hebben we een interview opgenomen met Danyel Jennen, de secretaris van Ultimaas.Meer info Ultimaas Ultimaas

YVO JONGEPIER

Yvo Jongepier Yvo Jongepier is geen onbekende in het amateurvoetbal. Na zijn profcarrière heeft hij in de top van het amateurvoetbal gespeeld. Na zijn debuut als hoofdtrainer bij vv Daalhof, is Yvo de nieuwe hoofdtrainer van vv SCM geworden, de fusie club sinds 2013 tussen vv Standaard en sc Caberg. Vv SCM is uitkomend in de 3e klasse.

Stel je zelf eens voor ?
Mijn naam is Yvo Jongepier, ben 39 lentes jong en woonachtig in het centrum van Maastricht samen met mijn mooie vriendin Robin en mijn twee prachtige kinderen, Kyell(13) en Yadé(2). We hebben net een huisje gekocht in de wijk Belfort waar we eind september de sleutel in ontvangst van mogen nemen.

Opleidingen ?
Ik heb een aantal diploma’s behaald waaronder mijn MAVO, HAVO, MBO en mijn trainersdiploma’s. Mijn MBO diploma heb ik later via mijn werk behaald omdat ik in die tijd mijn eerste profcontract bij Fortuna Sittard tekende en op dat moment alles op het voetbal wilde zetten. Achteraf een beetje naïef natuurlijk maar het moment van het tekenen van je eerste profcontract, waar je jarenlang in de jeugdopleiding naar toe hebt gewerkt is dat een bekroning voor het investeren in jezelf al die jaren.

Maatschappelijke loopbaan ?
Als ik kijk naar mijn profverleden: In totaal 6 jaar onder contract gestaan bij Fortuna Sittard 3 jaar en FC Eindhoven 3 jaar. Daarna 4 jaar semi prof geweest in België. In de tijd dat ik semi prof was heb ik voor een vervoersbedrijf gewerkt, waar ik ziekenvervoer en schoolkinderen naar hun plaats van bestemming bracht en weer naar huis uiteraard. Dit heb ik in totaal 6 jaar gedaan. Ik ben vervolgens in de callcenter branche terechtgekomen waar ik als agent ben begonnen (Bol.com) en de overstap heb gemaakt naar Vodafone Zakelijk. Hier werk ik nog steeds met veel plezier als inmiddels Teamleader (dit wordt mijn 7de jaar). In mijn huidige baan heb ik veel raakvlakken met mijn job als voetbaltrainer.

Gevoetbald bij ?
Ik ben begonnen als 5-jarige jochie bij vv De Heeg. Het deed me dan ook veel pijn toen ik hoorde dat daar de stekker uit werd getrokken afgelopen jaar. Ik werd al snel gescout door MVV, destijds via het jeugdplan. Dat was elke zondag ochtend trainen met alle talenten uit de regio. Op 12 jarige leeftijd werd ik gevraagd om bij Roda JC te komen voetballen. Hier heb ik uiteindelijk 2 seizoenen gespeeld en mocht samen met Dave Zafarin (nu trainer van SV Langeberg) toen al meedoen met de B-Jeugd. Het was uitgerekend Fernando Ricksen die mij overhaalde om samen met hem en zijn broertje Pedro (ex-trainer SV Sporting Heerlen) naar Fortuna Sittard mee te gaan. De jeugdopleiding in Sittard stond destijds heel hoog aangeschreven. De overstap was voor mij dan ook niet moeilijk te maken. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen en werd aanvoerder van het 2e elftal van Fortuna. Het was dan ook Bert van Marwijk die mij bij de selectie haalde. Ik heb in totaal 25 wedstrijden op de bank gezeten bij het 1ste maar nooit mogen invallen (waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds van baal). Fortuna Sittard schotelde mij een driejarig contract voor, wat ik uiteindelijk heb weggeschoven omdat FC Eindhoven bij mij aanklopte. Ik had het gevoel dat ik mij bij FC Eindhoven verder kon ontwikkelen, al was dat in de 1ste divisie. Ik tekende dan ook een 3-jarig contract daar. Na deze 3 jaar ben ik naar België vertrokken waar ik 4 jaar voor FC Veldwezelt heb t gespeeld (3e Nationale) om vervolgens de stap te maken naar Ziche Zussen Bolder (2e provinciale).

Daarna heb ik nog gespeeld voor FC Vinkenslag, BSV Limburgia, Schoonbeek-Beverst (België), wederom FC Vinkenslag en mijn carrière als speler afgesloten bij VV SCM.

Aan welke wedstrijd heb jij je beste herinnering als speler?
Dat zijn er eigenlijk 2: Mijn debuut in het betaald voetbal met de wedstrijd Dordrecht- FC Eindhoven waar ik noodgedwongen als linksback debuteerde. Het was een tactische zet om mij als linksback te posteren daar FC Dordrecht met 1442 speelde en met een middenvelder die geen diepgang had. 5 minuten voor het inleveren van het wedstrijdformulier wisselde de trainer van Dordt zijn opstelling en speelde in formatie 4-3-3 met een rechtsbuiten die de 100 meter in 3 seconden liep. De trainer liet mij uiteindelijk staan en ik heb daar een prima wedstrijd gespeeld en ben niet meer uit de basis verdwenen.

En mijn 1ste doelpunt in het betaalde voetbal, dat was de wedstrijd FC Eindhoven-VVV. Ik heb uiteindelijk 5 doelpunten gemaakt in het betaald voetbal uit 90 wedstrijden..

Welke trainers heb je meegemaakt ?
Laat ik vooropstellen dat ik van elke trainer geleerd heb, in zowel positieve als negatieve zin. Dat heeft mij gevormd hoe ik nu te werk ga. Wie mij het meeste zijn bijgebleven zijn Tiny Ruijs, John walstock, Henk Duut, Bert van Marwijk, Jos Dearden, Leon Vlemmings en Rene Eijer.

Van welke trainer heb je het meest geleerd ?
Leon Vlemmings heeft mij het meeste geleerd, zowel op technisch als tactisch gebied (zonder de anderen te kort te doen uiteraard). Hij was een trainer die het uiterste uit iemand kon halen. Dan ben je als trainer heel goed bezig vind ik.

Bij welke verenigingen ben je actief geweest als hoofd trainer ?
Ik ben na mijn actieve loopbaan als speler aan de slag gegaan bij 5e klasser vv Daalhof. In mijn 1ste jaar als hoofdtrainer heb ik meteen succes kunnen vieren, namelijk promotie naar de 4e klasse (via de nacompetitie). Ik zal de club vv Daalhof dan ook altijd een warm hart toedragen daar ze het vertrouwen in mij hebben gehad als hoofdtrainer.

Dat vv SCM al zo vroeg aan de deur zou kloppen verbaasde mij enigszins. Met de plannen die het bestuur en Technische Commissie mij voorlegde was de keuze echter snel gemaakt. Ik ben dan ook dit seizoen begonnen (samen met Harie Thoma) als hoofdtrainer van vv SCM.

Hoe zou je je zelf omschrijven als trainer ?
Ik ben me op dit moment nog aan het vormen als trainer. Mij kun je het beste omschrijven als ambitieus, gedreven, leergierig, people manager, motivator en inspirator.

Hoe en door wie werd je benaderd voor je nieuwe club SCM en welk gevoel had je hierbij?
Het was de spelersgroep van vv SCM die naar het bestuur is gegaan om mij binnen te halen als hoofdtrainer. Dat gaf mij op voorhand al een goed gevoel. Ik heb dan ook nog veel contact blijven houden met een groot deel van de spelers van vv SCM. Het verbaasde mij wel dat vv SCM zo vroeg aanklopte omdat ik net mijn 1ste jaar als hoofdtrainer erop had zitten. Doorslaggevend waren de plannen van de club en daar heb ik uiteindelijk niet lang over na hoeven te denken.

Waarom passen vv SCM en Yvo Jongepier bij elkaar ?
Ik ken de cultuur van de club, ik ken de spelers, weet waar de sterkte en zwaktes liggen en de plannen op langere tijd spreken mij aan. Verder zie ik de samenwerking met Harie Thoma en Patrick Deckers als een pluspunt voor mijn ontwikkeling. We hebben een geweldige staf met de elftalleiders Felix kallen, Toon Rondags en Ralph Keulen. En met Marcel Tuinstra en Fysio Coumans hebben we een geweldige medische staf in huis.

4-4-2 of 4-3-3?
Als trainer zijnde speel ik graag op de helft van onze tegenstander met verzorgd aanvallend voetbal. Ik weet dat vv SCM per seizoen garant staat voor veel doelpunten maar ook veel tegendoelpunten. Ik ben iemand die vanuit een goede organisatie wil spelen om een ideale balans hierin te vinden tussen aanvallen en verdedigen. Het ligt er uiteraard ook aan welke spelers ik tot mijn beschikking heb. Een ideale formatie heb ik niet, ik wil proberen variatie erin te brengen. In momenten dat het iets minder gaat in een wedstrijd wil ik graag terug kunnen vallen op de basis afspraken die wij hebben gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Heur-Tongeren, uitkomend in de Belgische 4e nationale heeft mijn ploeg bewezen dat ze dit kunnen..

Wat is je doelstelling voor komend jaar?
Met de huidige selectie hebben wij een ideale mix tussen jong en oud. We zitten nu in een fase waarin we een team moeten gaan vormen. Voor elkaar knokken in goede en slechte tijden. Een doelstelling vind ik lastig om uit te spreken. Spelers beter maken, een team vormen, gezelligheid en vooral plezier in het spelletje hebben staan bij mij hoog in het vaandel. De resultaten komen dan vanzelf.

En dan…


Bewondering voor?
Ik heb ontzettend veel bewondering voor mijn gezin en dan vooral mijn dochter Yadé. Zij heeft tijdens de bevalling een herseninfarct gehad en heeft hierbij nare gevolgen aan over gehouden (Diagnose Epilepsie en Cerebrale Parese). De artsen hebben ons verteld dat we rekening ermee moesten houden dat Yadé misschien niet kon praten of lopen. Nou ik kan je vertellen dat Yadé inmiddels loopt en ze praat je de oren van de kop. Ze is een mega bikkel waar ik ontzettend veel bewondering voor heb.

Karakter?
Ik ben een zorgzaam type en ben een echte doorzetter. Ik kan me ergens in vastbijten en niet meer loslaten. Verder ben ik iemand die vriendelijk, dankbaar en toegankelijk is.

Spijt van?
Ik heb van heel veel dingen spijt, maar die dingen zijn gebeurd. Ik ben iemand die naar de toekomst kijkt en van fouten leert vanuit het verleden.

Slechte eigenschap?
Nagelbijten hahaha en kan nogal vergeetachtig zijn. Ik denk dat je dit beter kan vragen aan mijn vriendin.

Favoriete profclub?
Ik ben niet speciaal fan van een club. Ik kan genieten van het voetbal op zich. Ajax in de jaren ‘90 onder Louis van Gaal, het Nederlands elftal onder van Marwijk.

Favoriete speler?
Op dit moment kan niemand tippen aan de klasse van Messi.

Etentje of avondje stappen?
Ik ben voor beiden in, maar stappen doe ik niet zo heel vaak meer. Een festival bezoeken is wel wat ik leuk vind. Eten ben ik altijd voor in. Ik ben dan ook erg druk bezig met het werken aan mijn trainers figuur.

Assist of panna?
Als speler had ik dit beiden in mij en stond bekend om ‘koning assist’ en ‘pannapier’ haha. Als trainer moet ik toch zeggen assist omdat je hier rendement uit haalt.

Krijg inspiratie van?
Mijn gezin! Dit zijn vechters!! Zij zijn mijn inspiratiebron!

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?
Ik zou de vakantie met ons gezin nog eens over willen doen in Mallorca.

Je ultieme doelstelling ?
Mij blijven ontwikkelen als trainer en trainer worden van een betaald voetbal organisatie.

Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ?
Dan ben ik nog steeds te bewonderen op de Nederlandse velden, in welke vorm weet ik niet maar ik ga ervoor zorgen dat ik zo ver mogelijk kom! Uiteraard vergeet ik niet te genieten van mijn prachtig gezin!

Tekst en interview
Ralph van Tilborg
Bron "In de Wandelgangen"

Entree

Entree

Ook deze zomer zijn onze vrijwilligers weer actief geweest. Op verzoek van ons damescomité hebben zij de entree van ons sportcomplex een beetje opgepimpt met een nieuw onderkomen voor de verkoop van hun lootjes en toegangskaartjes. Iedere thuiswedstrijd werd gebruik van gemaakt een veredelde bushalte waar de regelslag op stond, dit koste de dames meer dan een keer hun mooie kapsel dat zaterdags met veel zorg in orde was gemaakt bij de kapper. Dames bedankt voor de financiële ondersteuning waardoor een en ander mogelijk werd. De grond moet nog een beetje aangeharkt worden een enkel plankje opgeruimd en een likje verf links en rechts en dit project kan ook weer afgesloten worden door onze vrijwilligers die hier kosteloos hun energie en tijd in gestoken hebben namens vv SCM bedankt hiervoor.

Openingsfeest seizoen 2017-2018

De opening van het nieuwe seizoen ging van start met een memorabele wedstrijd. ‘’Oud Standaard 3’’ tegen ‘’Oud Caberg 3’’ die de strijd met elkaar aangingen. Zij waren aan elkaar gewaagd en was dan ook een leuke pot om te zien. Met 1 goal verschil won het team van Caberg, maar een gelijkspel was ook rechtvaardig geweest. Vervolgens na de wedstrijd klonk al het Amsterdamse geluid vanuit de kantine en waande men zich voor een avond bij ‘’Bolle Jan’’ in Amsterdam. De sfeer zat er dan ook snel in en als verrassing was er dan ook een Gast optreden van de DJ / Artiest van Bolle Jan ‘’Dave Miller’’ die speciaal vanuit Amsterdam naar ons clubje was gekomen om de boel op stelten te zetten. Met zijn schitterende stem en optreden ging het dak eraf en was het openingsfeest dan ook Top. Tussendoor kwam Mike Griek zijn liedjes zingen die goed in de sfeer lagen van de avond. Afgemaakt door DJ Chris zijn draai kunsten, kunnen we terugkijken op een Top avond en een mooie start van het seizoen in het verschiet.

R.E.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

Contact

Secretariaat adres  043-3431333

adres  Correspondentie-adres:
      Postbus: 2778
      6201 JB Maastricht
email  Email: vvscm@vvscm.nl
email  Email: site@vvscm.nl
adres Website: www.vvscm.nl

Accomodatie

      Sportcomplex Toustruwe
      Toustruwe 10
      6218 XZ Maastricht
adres  Telefoon: 043-3431333

PR

       Bart Willemsen
email  Email: sponsoring@vvscm.nl