Een fitnesscentrum vergt een behoorlijke investering. Naast allerlei andere voorzieningen zul je een breed aanbod van fitnesstoestellen moeten bieden om klanten te trekken. Die toestellen zijn niet goedkoop en je hebt diverse typen nodig. Fitnesstoestellen leasen is dan een goed idee. Dat is feitelijk huren, maar dan voor een relatief lange periode. Dat kunnen jaren zijn. Je betaalt dan aan het leasebedrijf, dat je de toestellen in gebruik geeft, een vast maandelijks bedrag. Ze blijven eigendom van het leasebedrijf. Ook andere apparaten voor fitnesscentra kan je leasen. Leasebedrijven zich richten op deze centra kunnen je daarmee ook van dienst zijn.

Wat kan je leasen?

Je praat bij leasen over apparaten waarin je anders zou investeren en op afschrijven. Het gaat dus niet over verbruiksgoederen of onderdelen voor apparaten. Het dient te bepalen te zijn in hoeveel tijd een apparaat normaliter wordt afgeschreven, hoeveel het onderhoud en de reparaties kosten, en wat de restwaarde is. Als dat niet kan, dan is een leasebedrijf niet in staat om voor het leasen een maandbedrag vast te stellen. Als je een nieuw fitnesscentrum begint, dan is het goed om daarmee rekening te houden. Als je eigen geld hebt, dan kan je dat beter steken in zaken die je niet kunt leasen. In het geval dat je niet of onvoldoende hebt, dan kan je daar wellicht een lening voor afsluiten. Een lening is normaliter duurder dan een lease. Met name bij het fitnesstoestellen leasen weet een gespecialiseerd leasebedrijf welke risico’s er worden gelopen en kan je daarom een aantrekkelijk voorstel doen.

Gebruikte fitnesstoestellen leasen

Het hoeft bij het leasen niet per se te gaan om nieuwe toestellen. Je kunt ook gebruikte toestellen leasen. Bij het openen van een nieuw fitnesscentrum zou je met tweedehands toestellen kunnen beginnen. Met het leasebedrijf zou je kunnen afspreken dat je ze voor een lange periode voor een aantrekkelijk maandelijks leasebedrag neemt of voor een korte tijd. Je verwacht dat je fitnesscentrum succesvol zal zijn, maar er blijft echter altijd een zeker risico bestaan, wat inherent is aan het ondernemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *