STANDAARD CABERG MAASTRICHT


Jeugdsportfonds ook voor u !

Het Jeugdsportfonds stimuleert het sporten van de jeugd. Men kan bij het Jeugdsportfonds terecht als men zijn kind of kinderen graag wil laten sporten en het financieel niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van contributie en aanschaf van sportkleding.

Bij vv SCM gaat het om voetballen en indien uw kind graag wilt of uw kinderen graag willen voetballen zijn ze bij ons van harte welkom. Neem echter eerst contact op met de heer Roy Hulst contact persoon voor het Jeugdsportfonds. Roy Hulst is jeugdopbouwwerker bij Traject in Centre Manjefiek Malberg. Bij hem kunt u terecht voor inlichtingen en om de mogelijkheden te bespreken. Aarzel niet en neem contact op, Jeugdsportfonds is er voor uw kind(eren) en zien u graag komen.

Indien u informatie nodig heeft van voetbalvereniging SCM kunt u contact opnemen met Vic Esten, telefoon 06 511 750 29 , email vesten@telfort.nl

Gegevens van Roy Hulst
Roy Hulst
Jeugdopbouwwerker
Trajekt Centre Manjefiek Malberg,
Malbergsingel 70, 6218 AV Maastricht
Telefoon 043 – 763 00 30 Mobiel 06 – 11 38 73 26
Email roy.hulst@trajekt.nl

Voorbereiding vv SCM winter


Winterprogram

HARRIE THOMA


In Harrie Thomaaugustus 2015 hadden maakten wij een interview met Harrie Thoma en op onze laatste vraag : met wie zou U een beschuitje willen eten , antwoorde hij , met mijn beide zonen Rene en Marco, want dan weet ik zeker dat ik kleinkinderen heb ! Dus onze gast vandaag, Harrie Thoma!

Deze wens is in vervulling gegaan , Harrie is inmiddels trotse opa van , Samm van zoon Marco en Marcella die op 30 maart 2016 werd geboren en van Juul die het levenslicht zag op 20 juni 2017 en kind is van zoon Rene en Danielle.

Toch is het leven van Harrie veranderd, enkele maanden nadat hij de wens uitsprak om opa te worden kreeg hij te horen dat hij ernstig ziek was , bij Harrie was de ziekte van Kahler geconstateerd.

In kader rond de kerstdagen maakt het team van In De Wandelgangen interviews en vandaag dus met Harrie Thoma , een van Limburgs bekendste amateurvoetbaltrainers.

Hij is in 1956 geboren in Maastricht en woonachtig in Meerssen. Hij is getrouwd met Miriam en samen hebben zij twee zonen Marco (31 jaar) en Rene ((29 jaar) . Twee kanjers van schoondochters Marcella en Danielle en twee schatten van kleinkinderen Samm en Juul.

Harrie is werkzaam geweest van 1980 -1983 in onderwijs. Vervolgens ging hij geheel iets anders doen, hij ging werken bij DELA uitvaartverzekeringen 1983 -2000. En vanaf 2000 als docent aardrijkskunde op het DaCapo College te Sittard. En in oktober van dit jaar is hij vanwege zijn ziekte afgekeurd.

Op het moment dat Harrie dit vertelt merk je hoe pijn het hem doet om te moeten stoppen als docent en dat blijkt ook als hij aangeeft nog regelmatig aan deze mooie tijd en zijn prettige collega`s van het DaCapo College terugdenkt, het zit diep in zijn hart. Ook gaat hij er nog regelmatig op bezoek , even bij kletsen, en als het wat beter gaat met me, dan ga ik als vrijwilliger aan de slag op het DaCapo College!

Dan naar oktober 2015 , Harrie kreeg te horen dat bij hem de diagnose was vastgesteld dat hij de ziekte van Kahler had. Een bericht dat hem tot onder de huid sneed. Maar ook een mededeling die een enorme impact had op zijn gezin en familie. De wereld op z`n kop. In juni 2016 volgde er een stamceltransplantatie en een chemokuur. En het wachten begon. Groot was de teleurstelling toen Harrie in juni 2017 het bericht kreeg dat de ziekte weer actief was geworden. Er moest wederom een stamceltransplantatie en chemo plaats gaan vinden. Een broer van Harrie had zich opgegeven als donor maar helaas ging dit niet door. Nu is het wachten op nieuwe donor , inmiddels hebben nicht en neef , kinderen van broers van Harrie , zich gemeld als donor . Het wachten is nu op de uitslagen hiervan en het vervolg van de behandelingen.

Ja, nogmaals , het heeft een enorme impact gehad , niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin , familie en mijn ouders , beiden zijn 87 jaar , mijn moeder steekt elke dag een kaarsje voor mij aan.

Harrie geeft aan graag naar ander onderwerp te gaan , dus besluiten we naar zijn start als voetballer te gaan. Harrie is begonnen als voetballer bij de jeugd van RKVCL en op 16 jarige leeftijd debuteerde hij op het 1e team dat in de 2e klas van de onderafdeling speelde. Vervolgens ging hij spelen bij SV Meerssen , waar hij 10 jaar heeft gevoetbald en zij in seizoen 1988-1989 kampioen werden en promoveerden naar de hoofdklasse. Harrie was toen 33 jaar. Ook is hij een jaar gaan voetballen in België bij FC Herderen alvorens hij zijn voetbal loopbaan afsloot bij de vereniging waar het allemaal begon RKVCL. De reden van het stoppen als actief voetballer was een ernstige blessure aan zijn achillespees.

Zijn volgende uitdaging was het trainerschap , iets wat hij eigenlijk niet wilde worden . Hij had als speler regelmatig meningsverschillen met zijn trainers en deze ervaringen speelden toch mee bij het nemen van zijn beslissing om trainer te worden.. Toch was het Bert van Marwijk die mij heeft overgehaald om zijn assistent te worden bij RKVCL dat heb ik 3 jaar gedaan. Vervolgens met Bert van Marwijk meegegaan als assistent naar SV Meerssen , voor 2 seizoenen. In 1998 had ik mijn diploma`s oefenmeester 2 en 3 gehaald en begon als hoofdtrainer bij RVU ( 2 seizoenen ) dan SV Meerssen ook 2 seizoenen, gevolgd door 3 seizoenen BSV Limburgia , 3 seizoenen SV Heerlen , 4 seizoenen GSV`28 , jaartje sabbatical genomen en weer begonnen als trainer bij de A1 van MVV, waar de huidige trainer van Heer , Edwin Hermans , mij op maandag kwam uithelpen. En mijn laatste periode als trainer was bij Groene Ster waar Dave Zafarin mijn assistent was. En we spelen nu in dezelfde klasse , Dave als trainer bij Langeberg en mijn vereniging VV SCM , en dat we elkaar nu weer op het veld tegen komen dat vind ik wel leuk.

Hoe ik bij VV SCM terecht ben gekomen ? Ik had mij ziek gemeld als trainer , want op veld staan dat ging niet meer, toen ik de voorzitter van VV SCM , Jan Wijnants , tegen kwam en in het gesprek wat wij hadden vroeg hij mij of ik iets wilde gaan betekenen voor VV SCM en dat wilde ik wel. Ik adviseer en ondersteun de trainer Yvo Jongepier en sta de vereniging met raad en daad bij als het nodig is en als mijn gezondheid het toelaat. Ik heb het ook gedaan om toch het contact te houden met het voetballen en met jonge mensen ,het is voor mij leuk om tussen die jonge gasten te staan en ook wel belangrijk . Dus als ik mij goed voel ga ik naar SCM en zo niet dan blijf ik thuis.

Je vraagt of mijn zonen nog voetballen ? Ja Marco speelt bij GSV`28 en Rene speelt nu bij SV Heer. Dus voetbal zit ook in hun genen.

Hij antwoord op de vraag hoe hij terug kijkt op zijn trainersloopbaan met , het heeft niet veel zin om terug te kijken. Je doet op de momenten datgene wat je moet doen. Het is wel prettig om te ervaren hoe hartelijk ik ontvangen wordt bij de verenigingen waar ik gewerkt. Waren stuk voor stuk mooie verenigingen en leuke tijden. Leuk is ook om te vertellen dat ik vanaf 1980 onafgebroken lid ben van SV Meerssen.

Nee echte vrienden heb ik uit de voetballerij niet over gehouden, wel heel veel goede relaties. Zoals onder andere met Cooky Voorn , bij wie we onlangs , met onze echtgenotes , nog een etentje hadden , of Michel Haan die mij regelmatig belt en waar ik jaren lang mee op wintersport ben geweest samen met Piet Spijkers , lekker skiën. Maar dat gaat helaas niet meer. Ook met Dave Zafarin heb ik een goede relatie. En Huub Oderkerken , Ber Lejeune en Roel Coumans om maar enkelen te noemen. En zo zijn er nog vele andere goede relaties.

Dan praten we over de ontwikkelingen in het amateur voetbal. Harrie heeft een duidelijke mening. Volgens hem is er veel veranderd , neem de jeugd , je ziet toch nergens meer jeugd voetballen op straat of op pleintjes . Als ik nog wel eens naar bewegende beelden vanuit mijn tijd als voetballer kijk , lijkt het voetbal van toen veel langzamer als het huidige voetbal. Het huidige voetbal is gebaseerd op fysiek en op snelheid. Is ook goed, zo er wordt nu ook veel gerichter getraind. Als wij trainden was het rondjes rennen en dan partijtje , lachend , dat is nu wel anders geworden. Maar men heeft ook vele andere bezigheden , wij waren alleen maar met voetbal bezig. Terug kijken naar verleden moet je eigenlijk niet doen , het is allemaal anders geworden, in onze jeugd hadden wij alleen maar voetbal. Wat me wel opvalt is de toename van trainers , is een goede zaak , maar daardoor wordt de keuze van trainers naar een vereniging ook beperkt.

Dan doen we toch nog enkele vragen van…

Karakter ?


Sociaal , ik kan goed relativeren , al duurt het na een wedstrijd wel een uurtje, maar echt niet langer.

Levensmotto ?

Ik heb 18 bij de DELA gewerkt en 19 jaar in het onderwijs , dus ik heb al heel wat levens ervaring. Dus doe vooral je ding en neem het leven zoals het is.

Bewondering voor ?

Mijn echtgenote Miriam , zij is mijn grootste steun ik ben ontzettend blij dat ik haar bij mij heb ! En natuurlijk ons gehele gezin.

Ergens spijt van ?

Nee niet dat ik weet.

Etentje of avondje stappen.

Stappen niet meer , die tijd heb ik gehad maar ik ga wel nog steeds naar café de Keizer op de Markt in Meerssen gezellig ouwehoeren. En etentje , dat slaan we ook niet over

Bier , water of wijntje ?

Na lange tijd heb ik in overleg met de arts , niet lang geleden , weer eens een pilsje gedronken. En wat denk je ? Dat smaakte geweldig.

Angst voor ?

Nog steeds net zoals in 2015 , nergens voor

Ik krijg inspiratie van ?

M`n kleinkinderen , die houden je op de been. Weet je dat Miriam en ik op maandag en dinsdag oppas opa en oma zijn van onze beide kleinkinderen. En dan lachend, maar is leuk en vermoeiend.

Kerstmis betekent voor mij ?

De laatste 10-15 jaar ben ik met mijn beide zonen op wintersport geweest , skiën. Tot vorig jaar , toen ging het niet meer en zijn we met ons gehele gezin op wintersport geweest . Dit jaar vieren wij Kerstmis thuis met ons allen , Miriam ,kinderen , hun partners en de kleinkinderen. Ik verheug mij erop.

2018 , waar kijkt U naar uit ?

Waar ik enorm naar uit kijk is , dat Miriam en ik in juni 2018 samen een rondreis door Spanje , ons favoriete vakantieland , gaan maken . We vliegen naar Gerona , huren auto en zijn vertrokken. En we gaan genieten van onze momenten.

We praten met elkaar nog even na , over de toch wel indrukwekkende ervaringen van Harrie. Of het nu was als docent , speler , trainer of scout voor onder andere Borussia Dortmund , MVV , Fortuna Sittard en VVV Venlo . De twee wedstrijden die hij heeft gescout voor Feijenoord. Maar ook over zijn contacten in de voetbalwereld , de trainers die hij op jeugdige leeftijd heeft zien komen. Maar ook zijn tijd als zaalvoetballer. Boeiende anekdotes.

Dan is tijd om afscheid te nemen van deze innemende man ,een warm mens , hij is inspirerend , realistisch maar vooral een trotse echtgenoot , vader , schoonvader en opa. Wij wensen hem en zijn gezin Prettige Feestdagen en dank voor dit mooie gesprek.


Bron "In de Wandelgangen"
Tekst en interview HEIN SMITH

Vrijwilligersavond

Tijdens de traditionele vrijwilligersavond gisteren werd Bert van Ochten gehuldigd met zijn 50 jarig lidmaatschap bij onze vereniging. Hij werd door de voorzitter met enkele anekdotes uit zijn rijke geschiedenis in het zonnetje gezet. Daarna was het de beurt aan Paul Kleuters die benoemd werd tot ere lid van vv SCM. “Uit erkentelijkheid voor de vele en belangrijke werkzaamheden voor onze vereniging verricht”. Hij was hier zei hij zelf helemaal niet op voorbereidt maar zijn dankwoord was er niet minder door. Heren namens vv SCM hartelijk gefeliciteerd.

Bert van Ochten Paul Kleuters

Grote Clubactie uitslag

Grote clubactieUitslag bekijken via lotchecker.

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie loterij 2017 is bekend! De 45ste trekking werd verricht onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum.

Lotchecker

Beste lotenkopers,
De extra SCM Grote Clubactie prijs is gevallen op het lotnummer 0749364 en bedraagt €65,-
Deze prijs is gewonnen door ons derde team van SCM.
De prijs wordt aan de promotor van de Grote Clubactie Zjer Cramer overhandigd.

Van harte gefeliciteerd.

Grote clubactie

Grote Clubactie

Grote clubactieMaastricht 13 december 2017.
De Grote Clubactie is bijna ten einde.


Vanavond 13 december is de trekking van de Grote Clubactie. Vanaf 14 december staan de trekkingslijsten op de website www.groteclubactie.nl Ook komen de uitslagen op onze website www.vvscm.nl en in onze kantine.
14 december wordt ook de extra geldprijs voor de vv SCM lotenkopers bekend gemaakt.
De beste deelnemers en resultaten bij De Grote Clubactie 2017 bij vv SCM.
De beste loten verkoper/koper is Shenno Claessen van ons D, JO-12 jeugdteam geworden.
Totaal aan loten en machtigingen 54 stuks.
Op de tweede plaats Regilio Kruse van ons D, JO-12 jeugdteam met totaal 47 stuks.
Op de derde plaats Ilai Engelen van ons D, JO-12 jeugdteam met totaal 28 stuks.
Nogmaals hartelijk bedankt en jullie zullen nog een verrassing ontvangen.
Het beste verkopend/kopend team is het D, JO-12 jeugdteam geworden met totaal 129 stuks.
Ook het gehele team zal een verrassing ontvangen.
Bij de senioren is het derde team het beste team geworden met 80 loten.
Iedereen hartelijk bedankt voor de steun aan onze voetbaljeugd.
Ook dank aan de ouders, niet- voetballende leden en supporters van onze voetbalclub vv SCM.
Mede door jullie hebben we de aanschaf van voetbaltassen voor de jeugd mede kunnen financieren.
Totaal aantal aan verkochte loten en machtigingen is 374 stuks en de opbrengst is een grote steun voor onze jeugdafdeling.
Nogmaals iedereen bedankt voor het ondersteunen van onze jeugdafdeling door middel van De Grote Clubactie 2017.

Met vriendelijke groet,
Jeugdafdeling vv SCM

Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering vv SCM

Maastricht, vrijdag 8 december 2017 4de Jaarvergadering Aanwezig: 29 leden


1. De voorzitter Jan Wijnants opent de vergadering, heet iedereen welkom en deelt mee dat de activiteiten-commissie het eerste lustrumfeest zal voorbereiden.

• Details 1ste lustrumfeest vv SCM volgen later in 2018

2. Notulen vorige vergadering, geen op- of aanmerkingen.

Met algemene stemmen aangenomen

3. Jaarverslag door de secretaris Helmut Titze met een korte toelichting. Sportief heeft de club het goed gedaan: De fusie krijgt na 4 jaar steeds meer gestalte, een goed voorbeeld hiervan is het samen gaan van het 3de van Standaard met het 5de van Caberg.

Het bestuur heeft gekozen voor een nieuwe opzet, waardoor meer leden betrokken (kunnen) worden bij de besluitvorming en de uitvoering. Naast het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) geven de andere bestuursleden nu leiding aan commissies die belast zijn met de uitvoering van besluiten en het geven van feed back aan het bestuur. Deze verbreding is nodig maar doet ook recht aan een transparantere vorm van besturen.

Het bestuur heeft John Geelen gevraagd te helpen bij een aantal aspecten die van belang zijn voor de toekomst van de vereniging. (zie agendapunt 12)

En aan Fouad Afansiou om het vrijwilligerswerk in de club in te richten naar de wensen van deze tijd. (zie agendapunt 11)

We hebben nu 10 senioren teams, waaronder 1 vrouwenteam en 1 G team helaas een kleine jeugd.

• Er is meer aandacht nodig en initiatieven voor uitbreiding van de “jeugd”.

Tot slot bedankt hij nadrukkelijk alle vrijwilligers van de vereniging.

4. Verslag van de kas controle commissie.

Het jaarverslag en de begroting zijn meer gestructureerd en overzichtelijker. Er wordt gewezen op het feit dat de rechtstreekse inkomsten door de contributie bijdrage van 235 leden slechts € 27.000 bedraagt op een begroting van € 145.000. De commissie benadrukt dat de contributie inkomsten zeer beperkt zijn ten opzichte van het totaal aan inkomsten. Aanbeveling:

* De ledenadministratie moet vanaf nu nauwkeuriger worden bijgehouden.

5. Het financieel jaarverslag. De penningmeester houdt een korte toelichting.
Afgelopen jaar was er een tekort van € 13.492
Dit tekort is ontstaan door:
1. korting van de bijdrage van de gemeente t.b.v. het onderhoud is al ingegaan met als negatief resultaat € 4.000
2. minder inkomsten van de kantine € 6.000
2 toernooien met minder omzet, een door het slechte weer, het andere door de beslissingswedstrijd MVV – Roda JC
3. van de contributie was nog ongeveer € 4.500 inbaar en de rest was een verkeerde opgave in begroting € 3.500
Daar tegenover extra inkomsten i.v.m. subsidiëring beveiligingscamera en alarm € 4.700
Er volgde naar aanleiding van een drietal korte vragen een korte discussie en
• Het financieel jaarverslag 2016-2017 is met algemene stemmen goedgekeurd

6. De begroting. Er zijn meer inkomsten nodig, daarvoor komen de volgende posten in aanmerking:
1. contributie verhoging per 1 juli 2018 (zie agendapunt 8),
2. vergroting sponsoractiviteiten, een nieuwe verantwoordelijke,
3. vergroting omzet kantine.
* De begroting 2017-2018 werd met algemene stemmen goedgekeurd

7. De balans
Er was een korte toelichting, geen discussie.
* De balans werd met algemene stemmen goedgekeurd

8. Voorstel contributie verhoging per 1 juli 2018 a.s.
O.a. door de aanbeveling van de kas controle commissie en na een korte discussie werd het voorstel aangenomen met 1 tegenstem, die vond dat de verhoging groter moest zijn!
* De contributie per 1 juli 2018 te verhogen met € 1,- per mnd jeugd
€ 1.50 per mnd senioren
* Aanbeveling: een vertrouwenspersoon aan te wijzen die mensen met een laag inkomen helpt de subsidie te regelen bij de gemeente.

9. Benoeming nieuwe bestuursleden en nieuwe bestuursfunctie 28 stembriefjes ingeleverd, 26 voor, 2 tegen
* Bestuursleden die zijn herbenoemd: Vic Esten, Jack Sangen en Theo Reintjes
* Helmut Titze is tot secretaris van het bestuur benoemd
* Nieuwe bestuursleden: Fouad Afansiou, Bart Willemsen en Johan Sangen
* Nieuw lid kas controle commissie: Felix Kallen en reserve Zjer Kramer

10. Toekomst van vv SCM | kansen en bedreigingen John Geelen hield een presentatie (beschikbaar via de website) over gesprekken met de gemeente n.a.v. de zogenaamde tarievennota die positief is uitgevallen voor onze club, de noodzaak om als club te kiezen voor een open-club structuur, dus samenwerken in de buurten 17 en 18 met andere verenigingen en sociaal maatschappelijke organisaties. Verder ook de thema’s: gezond, vitaal en solidair concreet inhoud te geven en aan te sluiten bij initiatieven van bijvoorbeeld het onderwijs en andere verenigingen in onze buurten. De toekomst zal een andere aanpak vragen. Een levendige discussie werd gevolgd door 3 besluiten en 1 aanbeveling:

• Het bestuur benoemt een commissie om na te gaan of en hoe de kleedlokalen kunnen worden opgeknapt waarvoor dan ook financiering moet worden gezocht.
* Het bestuur maakt een visie document dat als uitgangspunt dient om met andere verenigingen in Maastricht samenwerking te gaan bespreken.
* Het bestuur stelt een commissie samen die deze besprekingen met derden gaat voeren.
* Aanbeveling: de leden zullen permanent worden geïnformeerd over bovenstaande voorstellen en eventuele vorderingen.

11. Vrijwilligerswerk in onze club
Fouad refereert aan eerdere voorstellen. De club wil per senioren lid en in overleg met de ouders van de jeugd een vrijwilligersplan, uitwerken waarbij ieder senior lid € 25 per jaar meer contributie betaald of een aantal uren vrijwilligers werk doet. Ouders wordt gevraagd middels een uitgewerkt plan om bijv. twee dagdelen per jaar vrijwilligerswerk te doen. Wat vrijwilligers werk is of kan zijn wordt nader uitgewerkt. Er was een korte discussie of je dit wel kon verplichten? Gewezen werd op ervaringen bij andere clubs.

* Er wordt een concreet plan voor het vrijwilligerswerk in de club uitgewerkt waarbij een grotere betrokkenheid van leden en ouders wordt nagestreefd middels “deelname aan werkzaamheden” van de vereniging.

12. “Kansen en bedreigingen” John Geelen vv SCM !!!

1. Vragen m.b.t. tarievennota gemeente
Onze inbreng:
* is er compensa)e voorzien? te veel betaald c.q. niet ontvangen
* nota spreekt over “redelijk en rechtvaardig” worden verenigingen of leden, die “niet kunnen betalen” tegemoet gekomen?
* kwaliteitsnorm van de velden ook ondergrond en drainage meegenomen?
* Is er financiële ruimte voor investering in Mjb.?

2. Gevolgen tarievennota gemeente
Gekozen wordt voor het zg. “harmonisaGemodel”
* Verhoging sportvoorzieningen / kleedlokalen 3%
* Clubgebouw 14% NIET van toepassing, eigendom
* Concreet voor ons:
* Nu € 5.495 (seizoen ‘16-’17) zou worden na besluit gemeenteraad +/- € 4.500 (3 velden w.v. 2 met licht en kleiner trainingshoek)
* Voor meer info
https://maastricht.raadsinformaGe.nl/document/5606045/1/2__%2879-2017%29_- _Tarievennota_Sport

3. Voordeel water bespaarders
Voorzieningen getroffen om water te besparen
* We verbruiken minder water dus minder aan WML
* En daardoor ook minder energie kosten
* Kosten verder reduceren ….. Blijft belangrijk,“stookkosten” blijven hoog gezien de bouwkundige staat van gebouwen en “winter”
* En met name elektra, investeren in LEDverlichting
* Duurzaamheid, vitaliteit en gezondheid als onderdeel MVO | speerpunten voor de club

4. De club en haar missie doel
* Voorwaarde scheppend voetbal en …..
* Rol naar de buurten 17 en 18 en ….. AAA-wijken Caberg 3440 Frontenkw. 560 Oud Caberg 1935 Malberg 5545
* Vanuit een open houding en maatschappelijk betrokken ….. Is dat zo?
* Aandacht voor de zwakkeren …..
* Vanuit een rijk verleden en visie over de toekomst …..? Enthousiast en bewogen !

5. De club en haar omgeving
* Leden, sponsoren, ….. Andere gebruikers accommodatie …..
* Bedrijven creatieven in de buurten
* 2 Buurtnetwerken en 1 in oprichting
* Andere verenigingen organisaties zoals rond Manjefiek Malberg en Wiemerink
* Woningcorporaties Gemeente (Karin Gijbels)
* Interviewen ….. Inzet participatie en onze rol

6. De club en haar toekomst
* Wie zijn c.q. worden onze “stakeholders”
* Maken sociale kaart van buurt, leden, etc.
* Nieuwe activiteiten, nieuwe doelgroepen
* Teams allochtonen, expats, gehandicapten, studenten, vrouwen
* Relatie naar andere sportverenigingen
* Wat zijn onze kansen wat onze bedreigingen
* Heeft consequenties voor de accommodatie?

7. Eerste gesprekken
* Met Trajekt Anja Schulpen, opbouwwerker
* Mogelijkheden onderzoeken om samen te werken met: Sociaal team en Veilige buurten team Preventief en collectief
* Thema’s: duurzaamheid gezondheid vitaliteit
* Ook info agenda delen op Veer zien Malberg

8. Samenwerken met …..
* Verkennersband
* Mallebergers
* Mik en onderwijs naschoolse opvang
* Volkstuintjes
* Etc.
* AccommodaGe beschikbaar stellen aan anderen en gedurende 7 dagen in de week

9. Ook samenwerken met …..
* Huisartsen
* Sociaal Team
* Radar
* Envida
* Levanto
* Xonar
t.b.v. participaGe & het tegengaan van eenzaamheid AccommodaGe beschikbaar stellen aan anderen en gedurende 7 dagen in de week

10. Is toch logisch ….. vergelijk Gezonde School
* Rookvrije sport https://rookvrijegeneratie.nl
* Bij sporten hoort gezond eten
http://www.gezondesportkanGne.nl * Drink water i.p.v. drankjes vol suikers
* Eet meer fruit

11. Wat staat ons te doen …..?
* Verduurzaming en opknappen kleedlokalen
1. Bestek maken en financiering zoeken
* Samenwerking met derden ter vergroting draagvlak
2. basisdocument maken
3. onderhandelingsdelegaGe samenstellen

Rondvraag

Er werd voorgesteld de opvolging van sponsortoezeggingen beter te regelen. En nadrukkelijker aandacht te besteden aan de jeugd.

Maastricht, 9 december 2017 | jg in overleg met het dagelijks bestuur


Besluitenlijst
Algemene Ledenvergadering | 4de Jaarvergadering vv SCM
Maastricht, vrijdag 8 december 2017

Algemeen:

• Details 1ste lustrumfeest vv SCM volgen later in 2018
• Er is meer aandacht nodig en concrete initiatieven voor uitbreiding van de “jeugd”.

Financiën:
• Het financieel jaarverslag 2016-2017 is met algemene stemmen goedgekeurd
* De begroting 2017-2018 werd met algemene stemmen goedgekeurd
* De balans werd met algemene stemmen goedgekeurd

Contributie verhoging:
* De contributie wordt per 1 juli 2018 verhoogd met € 1,- per mnd jeugd € 1.50 per mnd senioren

Samenstelling bestuur en kascontrole commissie:
* Bestuursleden die zijn herbenoemd: Vic Esten, Jack Sangen en Theo Reintjes
* Helmut Titze is tot secretaris van het bestuur benoemd
* Nieuwe bestuursleden: Fouad Afansiou, Bart Willemsen en Johan Sangen
* Nieuw lid kas controle commissie: Felix Kallen en reserve Zjer Kramer

Kansen en bedreigingen voor onze vereniging:
• Het bestuur benoemt een commissie om na te gaan of en hoe de kleedlokalen kunnen worden opgeknapt waarvoor dan ook financiering moet worden gezocht.
* Het bestuur maakt een visie document dat als uitgangspunt dient om met andere verenigingen in Maastricht samenwerking te gaan bespreken.
* Het bestuur stelt een commissie samen die deze besprekingen met derden gaat voeren.

Vrijwilligerswerk in onze vereniging:
* Er wordt een concreet plan voor het vrijwilligerswerk in de club uitgewerkt waarbij een grotere betrokkenheid van leden en ouders wordt nagestreefd middels “deelname aan werkzaamheden” van de vereniging.

Aanbevelingen:
* De ledenadministratie moet vanaf nu nauwkeuriger worden bijgehouden.
* Een vertrouwenspersoon aan te wijzen, die mensen met een laag inkomen helpt bij het aanvragen van de subsidie bij de gemeente, i.v.m. het betalen van contributie voor sportactiviteiten.
* De leden permanent te informeren over de voorstellen onder “kansen en bedreigingen” en voortgang van gesprekken met andere verenigingen en eventuele samenwerkingspartners. Voor eventuele vragen kun je terecht bij de leden van het dagelijks bestuur.

Ons eerste elftal trof gisteren in de topper tegen SCM een tegenstander die een maatje te groot was.


Op een guur Sportpark West liet de thuisclub zien dat zij over meer individuele kwaliteit beschikken. Ook balsnelheid en samenspel waren van een hoger niveau dan Weltania. Vlot combinerend sneden ze door de defensie van de gasten. Weltania kon zich niet aan de druk ontworstelen en omdat de eerste kansen ook nog allen direct werden benut stond na 20 minuten al een duidelijke 3 – 0 op het scorebord. Toen volgden 5 minuten waarin het leek dat Weltania meer greep op de wedstrijd kreeg en in die fase mistte Sebastiaan van Middegaal oog in oog met doelman Stephan Crecente de 3 - 1. Vervolgens nam SCM het heft weer in handen, raakte nog één maal de paal en bepaalde de ruststand op 5 – 0. Vier van die doelpunten kwamen van de voet van Marco Willems.

Na de rust wilde Weltania met een straffere mandekking verdere schade beperken. Maar dat was buiten de kwaliteiten van SCM gerekend. Mandekking bij de ene speler betekende meer vrijheid voor de andere en in die fase was met name Patrick Crijns ongrijpbaar. De doelpogingen volgden elkaar snel op maar de schade bleef uiteindelijk beperkt tot 8 – 0. En die 0 had ook nog weggewerkt kunnen worden. Af en toe lieten de gasten zien dat ze ook combinerend tot een goede aanval kunnen komen. En Ron Okonski (lat), Sebastiaan van Middegaal en Sjors van Velzen hadden voor een tegendoelpunt kunnen zorgen.

Een wedstrijd met een wijze les. En dat is wat een debutant in een hogere klasse ook kan overkomen. Alleen niet te vaak en niet met deze cijfers. Nog vermeldenswaardig is het debuut van Remco Beuken. Net 17 jaar geworden, mocht hij zijn eerste speelminuten op 1 maken en hij wist zich nog goed staande te houden. Maar niet alleen om deze reden zal die wedstrijd nog lang in zijn geheugen blijven.

Bron site Weltania

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

Contact

Secretariaat adres  043-3431333

adres  Correspondentie-adres:
      Postbus: 2778
      6201 JB Maastricht
email  Email: vvscm@vvscm.nl
email  Email: site@vvscm.nl
adres Website: www.vvscm.nl

Accomodatie

      Sportcomplex Toustruwe
      Toustruwe 10
      6218 XZ Maastricht
adres  Telefoon: 043-3431333

PR

       Bart Willemsen
email  Email: sponsoring@vvscm.nl